Vino sa vezi cea mai aşteptată cursă a anului!

“Pilotul se identifică cu personaje pe care le-am gândit pentru Bronson şi Valhalla Rising, aceste făpturi incredibile, divine. Mă interesează în mod deosebit această parte neagră a eroismului, modul în care respectarea strictă a unui cod de onoare poate transforma viaţa unui om într-o cursă psihotică”, declară regizorul.

Ryan Gosling a fost cel care l-a abordat pe regizor pentru a-i propune adaptarea romanului Drive. Refn a privit acest roman cu interes prin prisma particularităţii scenariului, dar şi a tonului narativ dur. Regizorul a văzut ca pe o oportunitate faptul că protagonistul romanului nu are nume şi este cunoscut drept Pilotul, fapt care stârnea interesul pentru dramatic şi intriga publicul. Personajul lui Gosling ascunde o viaţă dublă - cascador în timpul zilei, cel mai căutat pilot pentru jafuri în timpul nopţii.

Pentru rolul lui Irene, regizorul Refn a distribuit-o pe Carey Mulligan, actriţa nominalizată la premiile Oscar (An Education, Public Enemies, Wall Street: Money Never Sleeps). Mulligan s-a dovedit a fi un fan înrăit al filmelor Bronson şi Valhalla Rising, exprimându-şi dorinţa de a lucra alături de regizor.

Filmul a primit numeroase recenzii pozitive, iar la festivalul de film de la Cannes a primit premiul pentru “Cel mai bun regizor” şi a fost nominalizat la categoria Palmes D’or. Esenţa filmului vine din dramatismul cu care Refn a îmbinat stilul formal cu precizia sa caracteristică. Cursa se remarcă prin tehnica cu care au fost create efectele vizuale, îmbinarea locaţiilor sărăcăcioase şi modul în care s-au realizat cascadoriile pentru focurile de armă.

“Momentele de violenţă din film sunt gândite în detaliu sunt foarte artistice. Cursa va bucura publicul, conectându-l la spiritul filmului pe mai multe nivele. Regizorul a adăugat nu numai morală şi tematică scenariului, ci a făcut din acest film un material greu de uitat. În loc să se înscrie în elementele genului, le-a ridicat şi le-a apropiat de propria viziune. Cursa ar trebui să fie pe placul cinefililor, criticilor şi audienţei obişnuite deopotrivă”, spune producătorul Marc E. Platt.