The Hunger Games, victorie maximă la box-office!

Anticipata lansare a The Hunger Games, adaptarea cărţii lui Suzanne Collins, ce dă startul unei trilogii, a debutat în stil mare pe marile ecrane de peste ocean.

Adolescenţii-luptători interpretaţi de Jennifer Lawrence (Katniss) şi Josh Hutcherson (Peeta) au intrat în scenă pentru o victorie ce nu a întârziat să apară la box-office. Potrivit BoxOfficeMojo, filmul a atins deja, în prima zi de lansare, suma de 70 de milioane de dolari şi a ajuns, la final de week-end, la 155 de milioane. Suma reprezintă un record pentru lansările de până acum ale lunii martie şi îi asigură filmului un loc trei în topul celor mai bune debuturi ale tuturor timpurilor, devansat doar de The Dark Knight (158,4 milioane de dolari) şi Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (169,2 milioane de dolari).

Liderul de top al săptămânii trecute, 21 Jump Street, a trecut pe locul doi, cu 21,3 milioane obţinute în acest sfârşit de săptămână, iar The Lorax s-a ales cu locul trei (13,1 milioane). Încasările lui John Carter, aflat pe patru, s-au diminuat cu 63 de procente şi au ajuns la 5 milioane de dolari în acest week-end. Deşi şi-a obţinut mai mult de o treime din încasări în cinematografele din afara teritoriului nord-american – acestea ajung acum, în total, la 234 de milioane de dolari - filmul nu a adus încă profit studiourilor Disney, pe care producţia acestuia l-a costat 250 de milioane de dolari.

Pe locul cinci în top se află Act of Valor (2 milioane), urmat de Project X (1,95 milioane), A Thousand Words (1,9 milioane), October Baby (o drama nou lansată, cu încasări de 1,7 milioane), Safe House (1,3 milioane) şi Journey 2: The Mysterious Island.