Stiri oferite de CineMagia

Vezi si stirile oferite de CityPlex
The Hunger Games, victorie maximă la box-office!
The Hunger Games, victorie maximă la box-office!

Anticipata lansare a The Hunger Games, adaptarea cărţii lui Suzanne Collins, ce dă startul unei trilogii, a debutat în stil mare pe marile ecrane de peste ocean.

Adolescenţii-luptători interpretaţi de Jennifer Lawrence (Katniss) şi Josh Hutcherson (Peeta) au intrat în scenă pentru o victorie ce nu a întârziat să apară la box-office. Potrivit BoxOfficeMojo, filmul a atins deja, în prima zi de lansare, suma de 70 de milioane de dolari şi a ajuns, la final de week-end, la 155 de milioane. Suma reprezintă un record pentru lansările de până acum ale lunii martie şi îi asigură filmului un loc trei în topul celor mai bune debuturi ale tuturor timpurilor, devansat doar de The Dark Knight (158,4 milioane de dolari) şi Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (169,2 milioane de dolari).

Liderul de top al săptămânii trecute, 21 Jump Street, a trecut pe locul doi, cu 21,3 milioane obţinute în acest sfârşit de săptămână, iar The Lorax s-a ales cu locul trei (13,1 milioane). Încasările lui John Carter, aflat pe patru, s-au diminuat cu 63 de procente şi au ajuns la 5 milioane de dolari în acest week-end. Deşi şi-a obţinut mai mult de o treime din încasări în cinematografele din afara teritoriului nord-american – acestea ajung acum, în total, la 234 de milioane de dolari - filmul nu a adus încă profit studiourilor Disney, pe care producţia acestuia l-a costat 250 de milioane de dolari.

Pe locul cinci în top se află Act of Valor (2 milioane), urmat de Project X (1,95 milioane), A Thousand Words (1,9 milioane), October Baby (o drama nou lansată, cu încasări de 1,7 milioane), Safe House (1,3 milioane) şi Journey 2: The Mysterious Island.

Detalii
Cu Suveranul Pontif la psihiatru. Comedia Habemus Papam
Cu Suveranul Pontif la psihiatru. Comedia Habemus Papam

Noul papă, proaspăt ales, suferă un atac de panică tocmai atunci când trebuie să apară în balconul catedralei Sf. Petru pentru a-i binecuvânta pe credincioşi, care au aşteptat cu răbdare hotărârea conclavului. Consilierii papali, neputând să-l convingă pe Papă (jucat de Michel Piccoli) că el e omul potrivit pentru funcţie, îi cer ajutorul unui psihanalist celebru (jucat de regizorul însuși, Nanni Moretti, cel care va prezida Festivalul de Film de la Cannes în 2012 ), dar ateu.

Aceasta este premisa celui mai amuzant film care a rulat în principala secțiune competițională a Festivalului de Film de la Cannes în 2011, Habemus Papam. Film care va avea premiera în cinematografele din România vineri, 3 februarie.

Imaginea atașată acestui articol surprinde și cel mai amuzant moment al filmului, când psihologul, odată ajuns în Palatul Vaticanului, trebuie să-și țină sedința de psihoterapie cu nou alesul Papă în fața întregului conclav...

Filmul e împărţit în două: unele secvenţe tratează izolarea, altele, dimpotrivă, libertatea, într-un echilibru şi o simetrie a scrisului (scenaiul e semnat nu numai de Nanni Moretti, ci și de Francesco Piccolo și Federica Pontremoli). Practic comedia şi drama coexistă, la fel grotescul şi realismul. Conclavul cardinalilor e fictiv, însă sunt respectate descrierea ritualurilor şi a tradiţiilor unui conclav real.

La un moment dat, Papa iese, neştiut de nimeni, din Vatican şi se plimbă prin oraş, regăsindu-se în locuri şi situaţii pe care nu le-a mai trăit demult. Un alt element de comic de situație este că noul ales Papă refuză rolul care i s-a dat, dar doreşte să joace toate rolurile, inclusiv să fie regizorul, în Pescăruşul lui Cehov. Aeastă referință la Cehov nu e întâmplătoare, el e cel mai potrivit pentru sentimentele şi personajele din film. Peregrinările Papei prin Roma sunt ascunse de cardinali, care îl cred pe Papă ferecat în propria cameră, în rugăciune.

În același timp, psihanalistul rămâne între zidurile Vaticanului, acolo unde, după ce iniţial se simte dezorientat, ajunge să se simtă aproape ca acasă. Chiar dacă Biserica Catolică a supravieţuit de curând unei serii de scandaluri, legate de molestarea unor copii, aceste controverse lipsesc din film.

Regizorul declara la Cannes anul trecut că "am încercat să nu spun publicului exact ceea ce aşteaptă să audă, nici să repet ceea ce se ştie deja. Nu vreau să transmit spectatorilor mesaje cu alură politică legate de subiecte de interes actual. În ceea ce priveşte scandalurile bisericii catolice (de exemplu, scandalurile de pedofilie şi problemele financiare) există cărţi, documentare, ziare şi articole. Am preferat să nu mă implic în subiecte fierbinți. E o poveste de ficţiune: filmul e despre Vatican, conclav, cardinali, aşa cum i-am văzut eu".

Se poate spune că regizorul Nanni Moretti e mai critic la adresa psihanalizei decât la adresa bisericii. "În filmele mele am ironizat stânga politică a generaţiei mele (atunci când aveam douăzeci, apoi treizeci şi mai târziu patruzeci de ani), am ironizat relaţiile între părinţi şi copii, am ironizat mediul meu, şcoala, lumea filmului, în Caro diario am ironizat chiar un cancer pe care l-am avut acum douăzeci de ani. Mi-a mai rămas doar să ironizez psihanaliza", recunoaște regizorul.

Detalii
Debut cu dreptul pentru festivalul Bucureşti
Debut cu dreptul pentru festivalul Bucureşti

Ieri a început Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj. Protagonistul Ceremoniei de deschidere a fost regizorul Radu Mihăileanu, invitatul de onoare al acestei ediţii, care şi-a prezentat cel mai recent film, Izvorul femeilor, în faţa unei săli arhipline. Proiecţia a fost urmată de minute întregi de aplauze şi de o emoţionantă sesiune Q&A de 30 de minute. Filmul se va relua în această seară, de la ora 20:00, la Sala Elvira Popescu, cu subtitrare în limba franceză.

Competiţia Bucureşti IFF începe astăzi în forţă, cu coproducţia româno-italiană Sette opere di misericordia/Şapte opere de milostenie (foto), în regia fraţilor Gianluca şi Massimiliano de Serio, ce va fi proiectată începând cu ora 19.00 la Cinema Studio, în prezenţa echipei.

Tot la Cinema Studio la ora 21:00 se difuzează, în avanpremieră în România, tulburătorul We Need to Talk About Kevin / Trebuie să vorbim despre Kevin, al regizoarei britanice Lynne Ramsay şi cu Tilda Swinton în rolul principal, prezentat în afara competiţiei.

De asemenea în afara competiţiei, la Cinema Studio, începând cu ora 17:00 se va difuza Hanezu, spiritul munţilor, un nou poem în imagini semnat de Naomi Kawase, iar la Sala Elvira Popescu, începând cu ora 18:00, publicul va avea ocazia să savureze producţia franco-belgiană Les Geants / Uriaşii, un coming-of-age emoţionant regizat de Bouli Lanners.

Tot astăzi, la ora 19:00, încep şi proiecţiile la Studioul Horia Bernea (MŢR), cu Detectivul Dee şi misterul flăcării fantomă, cea mai recentă aventură fantastică marca Tsui Hark, cu un Andy Lau de zile mari în rolul titular.

Cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti se desfăşoară timp de o săptămână la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MŢR) şi Sala Elvira Popescu. 

Detalii
Tilda Swinton,
Tilda Swinton, "o apariţie"

Tilda Swinton va păşi pe 16 mai pe covorul roşu de la Cannes, în deschiderea festivalului de anul acesta, cu filmul Moonrise Kingdom, iar de vineri o vom vedea în cinematografele româneşti în drama We Need to Talk About Kevin. Cu trăsături ale feţei izbitoare şi o înălţime de 1,79, Tilda e înzestrată şi cu un imens talent actoricesc. În We Need To Talk About Kevin, Swinton dă intensitate dramei personajului. Ea joacă rolul Evei Katchadourian, mama lui Kevin, un copil devenit asasin în adolescenţă. Singură şi marginalizată social, cu un fiu în închisoare, Eva rememorează în flashback-uri evenimentele care au condus la tragedie.

Filmul explorează un subiect tabu: povestea unei femei incompetente ca mamă. "Ştiam că publicul nu o să înghită filmul cu uşurinţă. Însă subiectul e fascinant - m-a speriat şi m-a interesat deopotrivă", a declarat Swinton cu ocazia lansării filmului. În spatele unui personaj torturat psihic, Swinton are experienţa personajelor-mamă a unor copii problemă: înţelegând, aici, natura malefică a propriului fiu, joacă rolul mamei cuprinse de vinovăţie, paranoia şi de o disperare mută.

Tilda Swinton dă intensitate dramei personajului prin capacitatea de a transmite emoţii negative profunde (Eva îşi urăşte, totodată, copilul care i-a alungat libertatea). Tilda Swinton trăieşte din flashback-uri, încercând să înţeleagă unde a greşit pe parcursul vieţii ei alături de fiul care îşi ucide colegii de liceu. O bătăie cu roşii, în care personajul Tildei pare că se îneacă într-o baie roşie precedă metaforic momentul masacrului.

"Atunci când pregăteam filmul We Need to Talk About Kevin (2011), ne raportam la Rosemary's Baby din 1968. Coşmarul oricărei viitoare mame este ca fiul ei să fie un diavol. Şi, de asemenea, orice mamă se teme că va incapabilă să îşi iubească copilul cât trebuie. Când am avut şi eu copii, am fost întrebată la ce proiect aş dori să lucrez. Am răspuns: 'Ceva din teatrul grec antic, poate Medeea'. Nimeni nu cred că a înţeles ce am vrut să spun, ce am simţit. E foarte confortabil să mă simt aşa de izolată emoţional", a declarat actriţa, dornică - se pare - să-şi exorcizeze sentimentele (refulate) faţă de ideea de a fi mamă, asemenea personajului ei din We Need to Talk About Kevin.

Tilda Swinton, în vârstă de 51 de ani, pe numele său complet Katherine Mathilda Swinton, s-a născut pe data de 5 noiembrie 1960 în Londra. Nu a dat prea multă importanţă carierei de actriţă în copilărie,înscriindu-se după liceu la Universitatea Cambridge, cu intenţia de a studia Ştiinţele Sociale şi Politice. Mai târziu s-a înscris la Royal Shakespeare Company. Dar nici aici nu a stat prea mult şi după nici un an a plecat reprofilându-se pe film şi, după câteva audiţii reuşeşte să primescă un rol în filmul Caravaggio, în anul 1986. Câţiva ani a lucrat la mai multe filme englezeşti şi producţii de televiziune urmând ca în 1992 să primească rolul principal în filmul Orlando. A reuşit să se facă cunoscută odată cu rolurile pe care le-a primit în filmele Female Perversions din 1996 , Love is The Devil din 1998 şi The War Zone din 1999. În anul 2000, odata cu rolul din The Beach, film in care a jucat alaturi de Leonardo DiCaprio, şi-a făcut intrarea în lumea Hollywood-ului şi a filmelor cu buget mare.

Detalii
Mirror, mirror, vesel şi colorat
Mirror, mirror, vesel şi colorat

Albă ca Zăpada, unul dintre cele mai iubite basme din lumea întreagă, a făcut istorie (cinematografică) încă din 1937, când devenea primul lungmetraj animat realizat de Walt Disney (vezi AICI un material despre cele mai tari momente din istoria Oscarurilor, unul dintre ele având legătură cu animaţia din 1937). 75 de ani mai târziu îi vine rândul lui Tarsem Singh, regizorul de origine indiană cunoscut pentru The Cell şi The Fall, să aducă pe marele ecran lumea de basm a frumoasei Albă ca Zăpada şi a mamei sale vitrege, regina cea rea. Atenţie, poţi vedea Mirror, mirror/Oglindă, Oglinjoară cu începere de vineri, 16 martie, cu exact două săptămâni ÎNAINTEA publicului american.

Bineînţeles, în zilele noastre nu mai putem avea pretenţii la ecranizări fidele, mai ales în cazul unor opere atât de populare precum basmele culese de fraţii Grimm. Dar, cu toate că dă un aer vag modern poveştii, Tarsem Singh este destul de fidel spiritului acesteia, rezultatul fiind un film mai potrivit pentru cei mici decât pentru cei mari, dar suficient de colorat şi vesel pentru a-i ţine pe cei din urmă atenţi.

Ştii premisele: pe vremuri bogat şi plin de viaţă, regatul Albei ca Zăpada este oprimat de cheltuitoarea şi capricioasa regină (interpretată cu aplomb de Julia Roberts). Petrecerile ei somptuoase cer dări peste dări pentru a se umple din nou cuferele visteriei şi, în afara palatului, oamenii obişnuiţi sunt prizonierii unor vieţi de sclavi. Cam la fel e şi situaţia Albei ca Zăpada, fiica vitregă a reginei, ferecată în palat deşi este moştenitoarea de drept a întregului ţinut. Şi piticii vor apărea în peisaj, dar ei nu se îndreaptă scandând hai-ho spre minele pline de pietre preţioase, ci sunt pungaşi la drumul mare. Datorită lor Albă ca Zăpada îl întâlneşte pe prinţul Andrew (Armie Hammer), jefuit şi lăsat să atârne, pe jumătate gol, de un copac. De aici lucrurile se cam complică...

Fără a plictisi, Oglindă, oglinjoară nici nu impresionează, ajungând să fie unul dintre filmele scoase pe bandă rulantă de Hollywood, cu bugetul cheltuit pe efecte speciale scumpe, dar nu şi pe un scenarist foarte inspirat. Uneori glumele sunt excelente, alteori ar putea face să râdă numai un copil de câţiva ani: un exemplu ar fi poţiunea "dragoste de căţeluş", care îl face pe prinţul Andrew să lingă totul în stânga şi-n dreapta (ne-am convins că Armie Hammer nu este cel mai potrivit actor pentru roluri comice)...

Dintre actori iese în evidenţă Julia Roberts în rolul reginei ajunse ca prin farmec (la propriu) la cârma regatului. Lily Collins este banală în rolul Albei ca Zăpada (sunt puţine şanse ca actriţa să scape curând de eticheta "fiica lui Phil Collins"), dar câteva momente simpatice sunt oferite de Nathan Lane, în rolul încercatului majordom Brighton.

Celebru pentru scenografiile sale elaborate, Tarsem Singh nu pare a fi în largul său din acest punct de vedere în Mirror, Mirror. În afară de câteva rochii spectaculoase (şi a unui tavan inspirat de extraordinarul plafon-vitraliu din Palatul muzicii catalane din Barcelona), scenografia nu prea-ţi ia răsuflarea, ba chiar rămâi cu impresia că, din raţiuni de buget, Singh nu s-a putut dezlănţui în direcţia care-l caracterizează cel mai bine. Ai senzaţia că filmul s-a ales cu bugetul tăiat şi în acelaşi timp a fost făcut repede (din cauza concurenţei cu cealaltă premieră cu Albă ca Zăpada din 2012, Snow White and the Huntsman)...

Detalii
Pattinson, rol controversat in Bel Ami
Pattinson, rol controversat in Bel Ami

In luna martisorului, fanele infocate ale lui Robert Pattinson vor fi incantate sa il urmareasca pe celebrul actor in cel mai recent proiect al sau, Bel Ami, din 2 martie in premiera la Cityplex Bucuresti. Cu distributie de exceptie, completata de nume sonore ale cinematografiei internationale, precum Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Colm Meaney si Natalia Tena, Bel Ami este o noua adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, care ilustreaza periplul lui Georges Duroy (Robert Pattinson) de la mansardele mizere in care traise la opulenta si luxul clasei sociale inalte din Parisul anilor 1900.

Detalii
Nominalizaţii la Premiile Gopo 2012
Nominalizaţii la Premiile Gopo 2012

Paul Ipate şi Ioana Blaj au anunţat marţi, 21 februarie, într-o trasmisie filmată de la Grand Cinema Digiplex nominalizaţii la cele 19 categorii ale Premiilor Gopo.

Premiile Gopo sunt echivalentul românesc al britanicelor premii BAFTA, francezelor distincţii César sau spaniolelor trofee Goya, onorând performanţele anului anterior din industria cinematografică autohtonă.

Nominalizările la cele 19 categorii ale Premiilor Gopo 2012 au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit în acest an din 11 profesionişti ai domeniului.

Detalii
The Artist ia Oscarul pentru Cel mai bun film!
The Artist ia Oscarul pentru Cel mai bun film!

Prestigioasa gală de decernare a premiilor Oscar, ce a evocat în acest an atmosfera şi savoarea vremurilor trecute, dar memorabile ale cinematografiei, s-a desfăşurat în această dimineaţă (pentru cinefilii care împart cu noi acelaşi fus orar) în sala Kodak Theatre din Hollywood. Marele câştigător al acestei a 84-a ediţii este The Artist, producţia franceză alb-negru ce aduce un tribut filmului mut al anilor ’20.

Detalii
Ghost Rider: Demonul răzbunării: informaţii inedite
Ghost Rider: Demonul răzbunării: informaţii inedite

Ghost Rider: Demonul răzbunării va rula în premiera la Cityplex Bucureşti din 24 februarie, motiv pentru Cinemagia sa va prezinte în detaliu informaţii până acum nedezvăluite despre subiect, producţie, abordare, efecte speciale şi 3D, cascadorii, costume şi motoare.

În această nouă versiune, regizată de Neveldine/Taylor (Crank), Johnny se luptă cu blestemul care l-a transformat în diabolicul vînător de recompense, dar riscă totul cînd face echipă cu liderul unui grup de călugări rebeli (Idris Elba), pentru a salva un băiat de ameninţarea diavolului şi, poate, pentru a scăpa el însuşi pentru totdeauna de acel blestem.
Regizorii lui Crank vin cu o abordare nouă pentru Ghost Rider

Întoarcerea lui Nicolas Cage în Ghost Rider se face sub îndrumarea tandemului de regizori Neveldine/Taylor, care au creat filmele Crank și Gamer. Celor doi li s-a dat mână liberă să abordeze povestea lui Ghost Rider în stilul care i-a făcut cunoscuți:

"Singurul lucru pe care am vrut să-l păstrăm din primul film al francizei a fost Nick Cage”, spune Taylor. "În rest, am vrut să schimbăm totul: felul în care arată el, cum se îmbracă, motocicleta. Acesta a fost punctul nostru de plecare, după care am căutat o ambianță, o estetică, un stil care să-l facă mai periculos ca niciodată”.

Nicolas Cage spune și el: „Energia pe care am resimțit-o făcând acest film a fost mai intensă decât în orice alt film de-al meu. Totul a fost mai curajos, mai îndrăzneț, începând cu felul în care filmează Mark Neveldine. E ca un cascador; și-a riscat viața mai tot timpul – a filmat atârnat de cabluri, sau pe role. E un regizor foarte activ”.

În timp ce alți regizori ar fi ales să creeze lumea lui Ghost Rider pe computer, cei doi regizori au ales calea reală, cu cascadori în carne și oase care gonesc pe motoare, pentru a oferi spectatorului o experiență cât mai realistă. Editorul Brian Berdan, care a lucrat cu regizorii la Crank spune: ”Sunt extrem de creativi; totul e intuitiv făcut și nu planificat sută la sută. E o adevărată provocare să montezi un film turnat așa, fiindcă ai extraordinar de mult material”.

Detalii
The Artist, (şi) mai aproape de Oscar
The Artist, (şi) mai aproape de Oscar

Asociaţia Producătorilor de Film din America şi-a ales câştigătorii ediţiei din acest an, iar marele câştigător a fost filmul alb-negru a lui Michel Hazanavicius, The Artist, scrie Reuters.

Omagiul adus anilor de început ai cinematografiei americane este acum un favorit al premiului Oscar pentru Cel mai bun film, mai ales având în vedere faptul că preferatul producătorilor americani este în 75 la sută din cazuri cel al Academiei Americane. Pe lângă lista de premii câştigate, The Artist a fost răsplătit luna aceasta de către Asociaţia Presei Străine de la Hollywood şi cu un Glob de Aur pentru Cel mai bun film comedie sau musical.

Detalii
Premiile BAFTA
Premiile BAFTA

Distincţii britanice echivalente Oscarurilor, premiile Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA) au fost decernate duminică seară, la Londra. Cele mai multe trofee, în număr de şapte, au mers către The Artist, omagiul alb-negru adus filmului mut american.

Detalii
Nominalizările la Globurile de Aur 2012!
Nominalizările la Globurile de Aur 2012!

The Artist, filmul regizat de Michel Hazanavicius atât de apreciat anul acesta la Cannes, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 69-a ediţie a Globurilor de Aur. The Artist a fost nominalizat la şase categorii, inclusiv Cea mai bună comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu şi Cel mai bun actor.

Filmul francez este urmat de The Descendants, cu George Clooney în rolul principal, şi The Help, care a putut fi văzut recent şi pe marile noastre ecrane, ambele cu cinci nominalizări. Ryan Gosling este nominalizat de două ori, şi la comedie şi la dramă, iar Angelina Jolie are o şansă la statuetă cu debutul său în lungmetraj, In the Land of Blood and Honey. Surprinzătoare sunt trei absenţe: The Tree of Life, laureatul cu Palme d'Or din 2011, apreciatul thriller Tinker, Tailor, Soldier, Spy, sau drama Extremely Loud and Incredibly Close, cu Tom Hanks şi Sandra Bullock.

Detalii
Efecte speciale şi idei insolite în The Darkest Hour
Efecte speciale şi idei insolite în The Darkest Hour

Thrillerul 3D The Darkest Hour/Vremuri întunecate deschide seria filmelor apocaliptice din 2012, cu efecte speciale născute din mintea lui Timur Bekmambetov, tensiune şi o rasă... electrizantă de extratereştri.

Detalii
Oscar 2012: Posterul Academiei Americane celebrează trecutul
Oscar 2012: Posterul Academiei Americane celebrează trecutul

Gala celei de-a 84-a ediţii a premiilor Oscar urmează traseul de marketing a unui film, astfel încât site-ul oficial al evenimentului a publicat şi un poster, gata să îmbrace panourile publicitare şi holurile cinematografelor.

Dominat de statueta de aur, posterul înfățișează pe fundal imagini din peliculele câştigătoare ale premiului pentru Cel Mai Bun Film. Vei recunoaşte cu siguranţă mai jos figurile memorabile ale lui Marlon Brando, Humphrey Bogart, Russell Crowe şi Tom Hanks.

Într-un an în care marile succese de box-office sunt din nou conduse la numărul de nominalizări de filme lansate de curând pe continentul american şi care vor ajunge să fie văzute în restul lumii abia anul viitor, întoarcerea spre trecut este cu siguranţă una dintre cele mai bune tactici de promovare a Oscarurilor. Să ne amintim aşadar de Casablanca, Gladiatorul, Naşul, Sunetul muzicii, Şoferul Doamnei Daisy şi Forrest Gump până vor fi lansate şi la noi unele din filmele acestui an cu şanse la statuetă – The Artist, Hugo, The Descendants.

Detalii
Happy Feet 2: Mumble danseaza din nou
Happy Feet 2: Mumble danseaza din nou

Faptul că publicul ţintă al filmului sunt copiii devine evident de la primele cadre: povestea lui Happy Feet 2 este atât de simplă, încât numai ţâncii de-abia înţărcaţi ar putea avea probleme să urmărească derulearea evenimentelor. Adulţii, în schimb, vor descoperi imediat că provocările seamănă uimitor de mult cu cele din primul film, având timp să urmărească reuşitele absolut superbe ale echipei de animatori din spatele sequel-ului.

Detalii
Brad Pitt nu ştia mai nimic despre baseball înainte de Moneyball
Brad Pitt nu ştia mai nimic despre baseball înainte de Moneyball

Starul lui Moneyball, Brad Pitt, s-a simţit jenat înainte de lucrul la drama biografică Moneyball, din cauza lipsei cunoştinţelor sale despre baseball, scrie Wenn. Actorul a recunoscut într-un interviu că, deşi a încercat acest sport în copilărie, nu era deloc un bun jucător.

„A fost ruşinos pentru mine să mă apuc de acest proiect fără să ştiu mai nimic despre baseball; cariera mea în baseball s-a încheiat cu o lovitură înaltă şi 18 cusături la obraz”, a dezvăluit actorul de 47 de ani.

„Sunt un jucător de baseball de doi bani. Nici măcar nu-mi place aşa de mult sportul asta. Interesul meu pentru baseball s-a încheiat în momentul în care am primit o lovitură în plină faţă. Sunt însă un fan al sportului, în general”.

Recent, actorul a declarat presei că îşi doreşte să petreacă mai mult timp alături de cei şase copii ai săi, cariera sa ţinându-l adesea departe de Maddox, Pax, Zahara, Shiloh şi gemenii Knox şi Vivienne.

Detalii
Oscar 2012: Moneyball, prima predicţie
Oscar 2012: Moneyball, prima predicţie

Cu ocazia acestei lansarii in cinematografe a filmului Moneyball, Cinemagia deschide o serie de articole dedicate filmelor cu mari şanse la Oscar 2012.

Detalii
Gerard Butler, înarmat şi periculos în Machine Gun Preacher
Gerard Butler, înarmat şi periculos în Machine Gun Preacher

Incepand cu 6 Ianuarie il vom vedea pe marile ecrane pe Gerard Butler in filmul Machine Gun Preacher, pelicula de acţiune inspirată din fapte reale a lui Marc Forster (Quantum of Solace, viitorul World War Z). Scoţianul ce te-a impresionat cu statura sa în 300 schimbă de această decorul antic cu cel al Africii secolului XX şi se angajează în luptă cu acelaşi aplomb, aşa cum sugerează posterul preluat de Empire Online.

Filmul descrie un punct de cotitură din viaţa lui Sam Childers (Butler) şi felul în care acesta a ales să lupte pentru viaţă de partea celor oprimaţi şi lipsiţi de sprijin. Fost traficant de droguri dur şi lipsit de scrupule, membru al unei găşti de motocicliști, lui Childres i se oferă ocazia de a se îmbarca într-o călătorie spirituală, aceea de a deveni un apărător al copiilor-soldaţi din Sudan, ţară africană puternic afectată de războiul civil. Şi acceptă oferta hotărât, cu arma în mână.

Alături de Butler, în film mai apar Michelle Monahan (Source Code, Kiss, Kiss, Bang, Bang) şi Michael Shannon (Boardwalk Empire, viitorul Man of Steel). Lansarea lui Machine Gun Preacher va avea loc în Statele Unite pe 18 noiembrie, filmul urmând să participe, luna următoare, în competiţia festivalului de film de la Toronto.

Detalii
Jon Bon Jovi, star rock în comedia De anul nou
Jon Bon Jovi, star rock în comedia De anul nou

După ce, în urmă cu câteva luni, cucerea publicul din România - printr-un concert de zile mari - Jon Bon Jovi se întoarce din 9 decembrie, în comedia De anul nou, alături de cele mai mari nume de la Hollywood: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Hilary Swank, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Katherine Heigl şi Sarah Jessica Parker.

Detalii
Totul despre Misiune imposibilă IV!
Totul despre Misiune imposibilă IV!

Cele trei misiuni imposibile bifate până acum de agentul Ethan Hunt (Tom Cruise) formează una dintre cele mai populare francize de acţiune ale tuturor timpurilor. Nimeni nu a fost uimit acum mai bine de un an şi jumătate, când un al patrulea film a fost anunţat de cei de la Paramount. Dar câteva cadre proiectate de producători la un cinematograf IMAX din Statele Unite i-a făcut pe jurnaliştii invitaţi să declare că Mission: Impossible - Ghost Protocol ar putea fi blockbusterul sfârşitului de an şi, în orice caz, cel mai bine primit film din franciză.

Detalii
Totul despre Puss in Boots
Totul despre Puss in Boots

DreamWorks Animation, studioul care ne-a încântat cu animaţiile Cum să-ţi dresezi dragonul, Shrek şi Kung Fu Panda prezintă povestea celei mai nostime pisici din istorie, Motanul Încălţat, în România din 2 decembrie în premieră la cinema.

Cu mult timp înainte de a-l întâlni pe Shrek, faimosul luptător, amorez şi proscris, Motanul Încălţat (Antonio Banderas) devine un adevărat erou când porneşte în aventură alături de Pisi-Lăbuţe Pufoase (Salma Hayek) şi Hopa Alexandru Mitică (Zach Galifianakis), pentru a-şi salva oraşul. Dar misiunea lui e îngreunată de fioroşii nelegiuţi Jack şi Jill (Billy Bob Thornton şi Amy Sedaris), care fac tot ce le stă în puteri ca să zădărnicească planul eroilor noştri. Cinemagia vă pune la dispoziţie o mulţime de detalii despre animaţia Motanul Încălţat, regizată de Chris Miller.

Detalii
Kristen Stewart şi Robert Pattinson, mirii anului în Saga Amurg: Zori de zi - Partea 1
Kristen Stewart şi Robert Pattinson, mirii anului în Saga Amurg: Zori de zi - Partea 1

Celebrii actori ai francizei fenomen Saga Amurg, Kristen Stewart şi Robert Pattinson, le pregătesc fanilor din întreaga lume o nuntă ca în poveşti, în penultimul episod al seriei - Saga Amurg: Zori de zi - Partea 1, care va avea premiera internaţională şi românească pe 18 noiembrie. În cel de-al patrulea film al poveştii de dragoste care a topit inimile tuturor tinerilor, Kristen şi Robert vor face deliciul fanilor în cele mai romantice ipostaze, lucru care nu le-a venit deloc uşor pe parcursul filmărilor.

Din 18 noiembrie la Cityplex Bucuresti

Program rulare: L-D: 18:00, 20:15

Detalii
In time - din 28 Octombrie 2011 la Cityplex Bucuresti
In time - din 28 Octombrie 2011 la Cityplex Bucuresti

După ce l-am văzut recent în comedia Bad Teacher, iată că Justin Timberlake dă semne că se îndepărtează tot mai mult de la muzică. Îl poţi vedea la Cityplex Bucuresti incepand cu 28 Octombrie 2011 în thrillerul SF In Time, care ne poartă într-o societate a viitorului unde timpul a devenit un fel de monedă, iar durata vieţii ţi-e limitată numai de suma din contul din bancă.

Detalii
Cronică: Principii de viaţă
Cronică: Principii de viaţă

Aşteptatul Principii de viaţă, cel de-al doilea film al lui Constantin Popescu Jr. (după Portretul luptătorului la tinereţe) poate fi vazut la Cityplex Bucuresti incepand cu 21 Octombrie 2011. Marele merit al filmului este fără îndoială interpretarea excelentă a lui Vlad Ivanov, care are şanse imense la un trofeu Gopo în martie 2012.

Detalii
Aventurile lui Tintin : Secretul Licornului
Aventurile lui Tintin : Secretul Licornului

Poate nu ştii prea multe despre povestea lui Tintin, însă Steven Spielberg şi Peter Jackson vor schimba acest lucru şi-ţi vor atrage atenţia asupra aventurilor sale, aduse pe marele ecran într-un mod spectaculos şi incitant.

Detalii
Noaptea Rechinilor, senzaţii tari în 3D
Noaptea Rechinilor, senzaţii tari în 3D

Catalogat deja de fanii genului ca fiind unul dintre cele mai antrenante horror-uri ale sezonului, Noaptea rechinilor 3D promite sa impresioneze publicul printr-o abundenta de efecte speciale 3D extrem de reusite.

Detalii
Totul despre Real Steel
Totul despre Real Steel

De vineri, Hugh Jackman se dezlănţuie pe ecrane într-o poveste despre depăşirea tuturor obstacolelor, familie şi şansă. Actorul australian este Charlie Kenton, un fost boxer care, când sportul ce i-a guvernat viaţa nu mai poate fi practicat decât de roboţi înalţi de trei metri, nu-şi mai află locul într-o lume a viitorului. Chiar când lucrurile nu păreau să se poată înrăutăţi, în viaţa lui revine fiul Max (Dakota Goyo), un puşti de zece ani îndărătnic şi mult prea matur pentru anii săi. Doar că împreună tatăl şi fiul au o şansă la o viaţă mai bună când dau peste ceva care le deschide drumul către marile competiţii de box între roboţi.

Detalii
Vino sa vezi cea mai aşteptată cursă a anului!
Vino sa vezi cea mai aşteptată cursă a anului!

Ryan Gosling, Carey Mulligan şi Christina Hendricks pornesc în Cursa vieţii lor, în filmul premiat pentru “Cel mai bun regizor” la Festivalul de film de la Cannes. Pe 16 septembrie, în toate cinematografele partenere din ţară intră filmul bazat pe romanul omonim scris de James Sallis, care îl are în centru pe un cascador nu foarte cunoscut, interpretat de Ryan Gosling, care activează şi în calitate de şofer pentru jafuri. Cel mai nou film al regizorului danez Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising) are o distribuţie de excepţie, premiată la numeroase festivaluri ale industriei.

Detalii
Scântei sexy: Friends with Benefits
Scântei sexy: Friends with Benefits

Primul lucru care-ţi vine în minte când te gândeşti la Friends with Benefits (nu ne place traducerea românească, Prietenie cu folos) este că subiectul seamănă suspect de mult cu No Strings Attached/Fără obligaţii, comedia cu Natalie Portman şi Ashton Kutcher pe afiş. Nouă ni se pare că filmul cu Justin Timberlake şi Mila Kunis este mult mai bun şi chiar merită o vizită în doi la cinema.

Detalii
Rol de Oscar: Rabbit Hole
Rol de Oscar: Rabbit Hole

Îl ştiam pe John Cameron Mitchell din Shortbus şi Hedwig and the Angry Inch, iar în 2009, când s-a anunţat că Nicole Kidman va juca în cel de-al treilea film al regizorului, decizia ni s-a părut cam riscantă pentru actriţă, în contextul în care Shortbus a fost considerat de membrii comisiei de rating a CNC, acum câţiva ani, drept echivalentul unui film pentru adulţi. Dacă te aştepţi ca Rabbit Hole să fie în vena predecesoarelor sale, trezeşte-te la realitate, căci nu e cazul.

Detalii
Emite conţinut