Scântei sexy: Friends with Benefits

Dacă Portman şi Kutcher se potriveau ca nuca în perete (probabil doar Demi Moore se potriveşte cu mai tânărul Ashton, dar mai bine nu pe marele ecran), cu totul alta e situaţia în cazul lui Justin şi Mila: între cei doi există o chimie care dă foarte bine şi reuşeşte să te ţină în priză cu replici deştepte, chiar dacă povestea e departe de-a ieşi pe primul loc la concursul de originalitate.

Timberlake este Dylan, un art director la o publicaţie online al cărui ochi infailibil îl face să devină interesant pentru o revistă de bărbaţi. Trimisă să-l recruteze este head-hunterul Jaime (Kunis), care, cu un amestec de tupeu, sinceritate şi veleităţi de ghid turistic îl face pe Dylan să accepte postul, chiar dacă asta înseamnă să părăsească Los Angeles-ul pentru New York. Între cei doi se va înfiripa curând o prietenie cu totul şi cu totul neprofesională, iar legătura va deveni şi mai strânsă când se provoacă reciproc la o partidă de sex fără implicaţii sentimentale. Ai înţeles: prieteni, dar cu beneficii (sexuale!).

Povestea nu se îndepărtează ulterior de la reţetă şi ştii de la început că se va întâmpla ceva care să-i îndepărteze unul de celălalt şi apoi altceva care să-i apropie, dar previzibilul din spatele acestui film regizat de Will Gluck (are la activ şi succesul Easy A/Păcătoasa) nu umbreşte câteva atu-uri infailibile ale comediei: două staruri cu lipici (mai ales la noi), dialoguri inspirate, o regie alertă şi ritmată, o coloană sonoră bine aleasă şi aşa mai departe.

Bine stă Friends with Benefits şi la personaje secundare. Emma Stone apare la început în rolul fostei prietene a lui Dylan, a cărei isterie îl împinge probabil pe vajnicul art director în braţele lui Jaime. Woody Harrelson este Tommy, colegul gay al eroului, iar Patricia Clarkson mama iresponsabilă a eroinei. Richard Jenkins vine cu Alzheimer (pentru emoţie) şi înţelepciune (Dylan trebuie să-şi dea seama la un moment dat ce vrea de la viaţă), iar de partea comică se ocupă micul Nolan Gould, pe care ar trebui să-l ştii din sitcomul multi-premiat O familie modernă, unde interpretează rolul mezinului cam nătâng al clanului Dunphy.

N-ar fi rău să-ţi iei cea mai bună prietenă (sau cele mai bune prietene) şi să te răcoreşti la cinema. Cine ştie, poate-ţi vin idei!