Oscar 2012: Posterul Academiei Americane celebrează trecutul

Gala celei de-a 84-a ediţii a premiilor Oscar urmează traseul de marketing a unui film, astfel încât site-ul oficial al evenimentului a publicat şi un poster, gata să îmbrace panourile publicitare şi holurile cinematografelor.

Dominat de statueta de aur, posterul înfățișează pe fundal imagini din peliculele câştigătoare ale premiului pentru Cel Mai Bun Film. Vei recunoaşte cu siguranţă mai jos figurile memorabile ale lui Marlon Brando, Humphrey Bogart, Russell Crowe şi Tom Hanks.

Într-un an în care marile succese de box-office sunt din nou conduse la numărul de nominalizări de filme lansate de curând pe continentul american şi care vor ajunge să fie văzute în restul lumii abia anul viitor, întoarcerea spre trecut este cu siguranţă una dintre cele mai bune tactici de promovare a Oscarurilor. Să ne amintim aşadar de Casablanca, Gladiatorul, Naşul, Sunetul muzicii, Şoferul Doamnei Daisy şi Forrest Gump până vor fi lansate şi la noi unele din filmele acestui an cu şanse la statuetă – The Artist, Hugo, The Descendants.