Kristen Stewart şi Robert Pattinson, mirii anului în Saga Amurg: Zori de zi - Partea 1

,,Nunta Bellei cu Edward a fost cea mai bine păzită scenă din întreaga producţie. Am avut parte de Serviciile Secrete şi toată echipa era înnebunita de condiţiile lor draconice, nu avea nimeni voie pe platou cu un telefon mobil. Şi toţi erau speriaţi la gândul că poate ajunge vreo imagine pe internet. În cea mai mare parte a timpului am stat acoperită cu o pelerină a personajelor Volturi”, a declarat Kristen într-un interviu.

În mod suprinzator, pentru Robert Pattinson, cel mai dificil moment a venit atunci când actorul a trebuit să renunţe la tricou: ,,Am fost foarte stresat când a trebuit să îmi dau jos tricoul. În toate cărţile seriei se pune mult accent pe aspectul fizic al lui Edward, lucru care nu m-a afectat până în acest moment, pentru că am reuşit să-l evit. Însă în Saga Amurg: Zori de zi - Partea 1 n-am mai avut încotro, nu puteam să filmez o scenă în mare complet imbracat”.

Cu multe personaje noi şi răsturnări de situaţie neaşteptate, Saga Amurg: Zori de zi - Partea 1 are la bază romanul omonim scris de Stephenie Meyer, care, din dorinţa realizatorilor a fost adaptat pentru două filme. Pentru a putea reda cât mai fidel capitolele finale ale Sagăi Amurg, producătorii l-au adus în echipa de excepţie pe reputatul regizor Bill Condon, laureat al premiilor Oscar pentru scenariul filmului Gods and Monsters.

Zori de Zi - Partea 1, următorul episod al Sagai Amurg, duce povestea de dragoste dintre Bella şi Edward pe un făgaş aproape normal. Vampirul şi muritoarea par să se bucure acum de o căsătorie aparent liniştită, dar nu pentru mult timp, fericirea lor fiind din nou spulberată de trădări şi pericole negândite.